Soep van varkenskarkassen met druppels
Dikke bouillon van varkensknoocken met dumplings, die naar selderij ruikt, is de ideale keuze op koude winter- en herfstdagen. Een heet bord van deze bouillon zal je…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
varkensknoe
1 ui
1 jonge lente-uit
2-3 eetlepels grof meel (naar behoefte)
1 eetlepel boter
1 ei
1 wortel
een stuk selderij
1 peterselie
selderijblad
krulpeterselie
maggi
soepkruiden (optioneel)
zout
gemalen peper
Kookinstructies
We doen de botten in gezouten water met een hele ui en koken ze op een laag vuur gedurende ongeveer 1,5 uur.
We filteren de bouillon, gooien de ui weg en als er vlees aan de botten blijft hangen, halen we het eraf en snijden het in kleine stukjes.
We snijden de ui met het loof in ringetjes en fruiten deze in boter, daarna voegen we de gesneden wortelgroenten toe en roerbakken alles kort.
Vervolgens doen we het terug in de soep en laten we het koken totdat de groenten zacht zijn. We voegen ook het vlees toe.
Van het ei, de grove bloem en wat zout maken we een deeg dat we met een vork in de kokende soep gieten.
We roeren er fijngehakte kruiden door, op smaak met soepkruiden en eventueel naar behoefte nog wat zout erbij.
We laten het nog even koken en kunnen het serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Soep van varkenskarkassen met druppels
Soep van varkensknoesten met knoedels is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat zich kenmerkt door een rijke smaak en een stevige consistentie. De bereiding begint met het lange koken van varkensknoesten, die de soep een heerlijke, vlezig smaak geven. Knoedels, kleine deegballetjes, worden vlak voor het serveren aan de soep toegevoegd, waardoor een zachte textuur ontstaat. Deze soep wordt vaak geserveerd met croutons of vers brood en is vooral in de wintermaanden een populair gerecht, dat verwarmt en plezier brengt.
Tomas Rohlena