Karnemelkssoep

Verse champignons grondig wassen en in kleinere stukjes snijden. Vervolgens koken we ze in water, voegen zout en komijn toe en koken tot ze zacht zijn. Ondertussen in een kleine pan...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
mengsel van verse paddenstoelen van allerlei soorten
1 liter karnemelk of Acida
1 zure room (niet noodzakelijk)
1 liter water
3 eetlepels bloem
komijn
zout
ongeveer 5 dkg boter
Kookinstructies
Verse paddenstoelen spoelen en in kleinere stukken snijden.
We voegen water toe, voegen zout en komijn toe en koken de paddenstoelen tot ze zacht zijn.
In een kleinere pan mengen we bloem met karnemelk en zure room.
Voordat we het mengsel in de kokende paddenstoelen gieten, mengen we 2-3 opscheplepels hete paddenstoelbouillon erdoor, zodat het een beetje warm is.
Zo voorkomen we dat de soep dikker wordt.
Vervolgens gieten we het langzaam bij de paddenstoelen en blijven we met een garde mixen.
We koken het, halen het dan van het vuur, voegen boter toe en zodra het is gesmolten, serveren we het. Eet smakelijk!
Wat u nog niet wist over dit recept Karnemelkssoep
Buttermelksoep is een traditioneel gerecht dat vooral populair is in dorpen. Deze voedzame soep wordt bereid met karnemelk, aardappelen en verschillende kruiden, wat het een unieke smaak geeft. Het wordt gewoonlijk gebonden met bloem en op smaak gebracht met zout, peper en knoflook. Het wordt warm geserveerd, vaak met stukjes vers brood. Buttermelksoep is niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam, ideaal voor koude dagen, wanneer het verwarmt en plezier brengt.