Groentesoep met kikkererwten

Groentensoep is prachtig gevarieerd en gezond, omdat het kikkererwten bevat. De bereiding van deze soep is eenvoudig en zelfs beginners kunnen het maken. In de groentensoep met...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 wortels
1/2 selderij
1 peterselie
3 jonge uien met loof
stukje witte rettich
3 teentjes knoflook
3-4 aardappels
1 blik kikkererwten
1,5 l groentebouillon
zout
gemalen peper
olie
Kookinstructies
We wassen de groenten, snijden ze in kleine stukjes en bakken ze kort in olie. Vervolgens gieten we er groentebouillon overheen, voegen we zout toe en brengen we het aan de kook.
Na een tijdje roeren we de blokjes aardappel erdoor en koken we tot ze zacht zijn. Een tijdje voor het koken eindigt, voegen we de kikkererwten toe, die we eerder hebben afgegoten, en laten we ze kort meekoken.
Aan het einde voegen we de gehakte uienschoot toe en eventueel op smaak. We kunnen de groenten variëren volgens het seizoen of afhankelijk van wat we op dat moment beschikbaar hebben.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentesoep met kikkererwten
Groentesoep met kikkererwten is een voedzame en smakelijke maaltijd die elke liefhebber van gezond eten zal plezieren. Deze soep is rijk aan verschillende soorten groenten, zoals wortel, paprika en selderij, en de kikkererwten voegen een aangename romigheid en eiwitten toe. Dankzij de gebalanceerde samenstelling is het een ideale keuze voor vegetariërs en veganisten. Je kunt het heet serveren als hoofdgerecht of als voorgerecht. Dit recept is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar zorgt er ook voor dat er veel vitaminen en mineralen in je dieet komen.