Gebonden kippensoep met gevogelte (zonder vet)

Aan de dijen voegen we één wortel, één peterselie, een halve selderij, kruiden en zout en we koken alles in ongeveer twee liter water. Zeef de soep vervolgens en verwijder het gekookte vet. Ga daarna verder met het vlees...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kippendijen
300 g kippenlevers (maag en hart)
2 wortels
2 peterseliewortels
1 kleinere selderij
2 eetlepels bloem
zout
1 laurierblad
Kookinstructies
Kipdijen koken we langzaam in ongeveer 2 liter water samen met een wortel, een peterselie, de helft van een selderij, specerijen en zout.
We zeven de soep. We verwijderen het vet dat uit de bouillon is gekookt.
Het vlees ontdoen we van de huid en snijden we in kleine stukjes. We hakken ook de ingewanden fijn.
We binden de soep met bloem gemengd met een kleine hoeveelheid water en koken het nog kort. Daarna voegen we de gekookte groenten toe en mixen alles glad.
In de soep doen we de in stukjes gesneden tweede wortel, peterselie en de helft van de selderij.
We koken ongeveer 10 minuten, daarna voegen we het gesneden vlees en de ingewanden toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Gebonden kippensoep met gevogelte (zonder vet)
Gegratineerde kippensoep met orgaanvlees (zonder vet) is niet alleen smakelijk, maar ook een gezonde keuze voor liefhebbers van kipgerechten. Deze soep is gemaakt van vers kippenvlees en kwalitatieve groenten, die het gerecht een rijke smaak en voedingswaarde geven. Orgaanvlees, zoals lever en hartjes, voegt een delicate textuur en volle smaak toe. Zonder toegevoegde vetten is deze soep een geweldige optie voor wie gezonder wil eten zonder in te boeten op smaak. Ideaal als hoofdgerecht of lichte maaltijd tijdens koude dagen.