Hemelse soep met gnocchi
Fijnsnijden de geschilde ui, die we in een pan smoren, samen met jeneverbessen, laurierblad, hele peperkorrels en gepelde teentjes knoflook. We smoren tot de ui glazig is. Vervolgens voegen we water toe en wachten tot deze basis voor de soep begint te koken. Op dat moment roeren we tomatenpuree met tijm erdoor.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk ui
7 bolletjes hele allspice
1 l water
10 bolletjes hele zwarte peper
3 teentjes knoflook
3 stk laurierblad
3 snufjes tijm
2 dl tomatenpuree
naar smaak zout
gemalen zwarte peper
suiker
deeg 1 theelepel olie
2 eetlepels bloem
1 stuk ei
Kookinstructies
Klop de eieren in een kom en voeg daar een snufje zout, bloem en olie aan toe. Meng alles met een vork tot een glad beslag. Zodra de soep begint te koken, scheppen we met een lepel kleine dumplings eruit, die we erin gooien. Ten slotte op smaak brengen naar eigen wens. Voor zoetheid kunnen we suiker of ketchup toevoegen.
Zo klaar, kunnen we de tomatensoep met dumplings meteen serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Hemelse soep met gnocchi
Tomatensoep met gnocchi is een populair Tsjechisch gerecht dat de rijke smaak van tomaten combineert met de frisheid van kruiden. De subtiel romige textuur van de soep zorgt voor een perfecte harmonie met de luchtige gnocchi, die een interessante structuur aan de soep toevoegen. Gnocchi, vaak bereid van aardappeldeeg, nemen de smaak van de soep uitstekend op, waardoor er een gevoel van volheid en tevredenheid op de tong achterblijft. Verse basilicum en tijm, samen met een klein beetje room of boter, versterken de smaakervaring, waardoor dit gerecht de ideale keuze is voor slaperige zondagse lunches of avondlijke familiebijeenkomsten.