Romige pompoensoep

Romige pompoensoep
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We koken de pompoen samen met de geraspte gember. Na het koken mixen we het. We lossen de bloem op in de melk en voegen deze toe aan de soep. We brengen de soep op smaak naar behoefte.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kleine pompoen
verse gember
1 eetlepel bloem
¼ l halfvolle melk
soepkruiden
nootmuskaat
zout

Kookinstructies

We koken de pompoen samen met geraspte gember.

De gekookte pompoen mixen we tot een gladde massa.

We mengen de bloem met de melk en voegen dit toe aan de soep. We kruiden met soepkruiden, nootmuskaat en zout, en laten het koken.

Wat u nog niet wist over dit recept Romige pompoensoep

Romige pompoensoep is een heerlijk en voedzaam gerecht dat ideaal is voor het herfstseizoen. De zachte textuur en rijke smaak zijn het resultaat van het gebruik van rijpe pompoenen, uien en specerijen zoals nootmuskaat of gember. De soep wordt vaak verrijkt met room, wat zorgt voor romigheid en diepte van smaak. Ze wordt warm geserveerd, meestal met stukken vers brood of pompoenpitten om overheen te strooien. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook vol vitamines en antioxidanten, wat het een geweldige keuze maakt voor een gezond dieet.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (27 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: koken, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, binnen 30 minuten, herfst, romig, pompoen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Romige pompoensoep.

Reactie toevoegen