Komkommersoep

Aardappelen snijden we in kleine blokjes en koken ze in gezouten water. Wanneer ze halfgaar zijn, voegen we melk gemengd met bloem toe en koken we totdat ze...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 aardappelen
3 grote augurken (of 1 saladekomkommer)
2,5 dl melk
1 eetlepel bloem
1 ei
1 handvol marjolein (of dille)
witte peper
zout
Kookinstructies
We snijden de aardappelen in kleine blokjes en koken ze in water met toegevoegde zout.
Bij het half koken van de aardappelen voegen we melk gemengd met bloem toe en koken we totdat de aardappelen zacht zijn.
Aan het mengsel voegen we een losgeklopt ei toe en koken we nog een minuut onder voortdurend roeren. Vervolgens zetten we de soep van het vuur.
We voegen fijngeraspte komkommers, bladeren van marjolein of dille toe en op smaak met witte peper. Indien nodig, voegen we extra zout toe en serveren we.