Komkommersoep

Komkommersoep
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Porties: 3

Aardappelen snijden we in kleine blokjes en koken ze in gezouten water. Wanneer ze halfgaar zijn, voegen we melk gemengd met bloem toe en koken we totdat ze...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 aardappelen
3 grote augurken (of 1 saladekomkommer)
2,5 dl melk
1 eetlepel bloem
1 ei
1 handvol marjolein (of dille)
witte peper
zout

Kookinstructies

We snijden de aardappelen in kleine blokjes en koken ze in water met toegevoegde zout.

Bij het half koken van de aardappelen voegen we melk gemengd met bloem toe en koken we totdat de aardappelen zacht zijn.

Aan het mengsel voegen we een losgeklopt ei toe en koken we nog een minuut onder voortdurend roeren. Vervolgens zetten we de soep van het vuur.

We voegen fijngeraspte komkommers, bladeren van marjolein of dille toe en op smaak met witte peper. Indien nodig, voegen we extra zout toe en serveren we.

Wat u nog niet wist over dit recept Komkommersoep

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 3.5/5 (25 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: koken, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, goedkoop, eenvoudig, soepen, voor beginners, groente, binnen 30 minuten, vegetarisch

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Komkommersoep.

Reactie toevoegen