Erwtenroom met gekruide croutons en spek

Erwtenroom met gekruide croutons en spek
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Snijd de ui fijn en laat deze in een beetje boter glazig worden in een pan. Voeg daarna de geschilde aardappelen in stukjes en de erwtjes toe en alles...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

50 g boter
2 sjalotten
2 aardappelen
400 g verse of bevroren erwten
150 g plakjes spek
0,5 l groentebouillon

Voor de croutons
4 plakken wit brood
1 theelepel gemalen kaneel
snufje gemalen chili
30 g boter

Kookinstructies

Snijd de ui in kleine stukjes en laat deze in de boter bakken totdat ze zacht zijn. Voeg de in blokjes gesneden geschilde aardappelen en de erwten toe en bak alles kort totdat het zacht is. Giet dan de bouillon over het mengsel en pureer het met een staafmixer direct in de pan. Zeef de soep tenslotte door een fijne zeef.

Snijd eerst de witte brood in kleine stukjes. Verhit boter in een pan, voeg de blokjes brood toe en strooi er kaneel en chili naar smaak over. Bak totdat ze goudbruin zijn en voeg ze aan het eind toe bij het serveren van de soep.

Leg de plakken mager spek op een droge pan en bak ze aan beide zijden, zodat je spekchips krijgt waarmee je de soep bij het serveren kunt versieren.

Wat u nog niet wist over dit recept Erwtenroom met gekruide croutons en spek

Erwtencrème met gekruide croutons en spek is een heerlijke en voedzame maaltijd die alle liefhebbers van groene gerechten zal bekoren. De romige textuur van de erwt is perfect in balans met de knapperige croutons, die zijn gekruid met een kruidenmix die het gerecht een interessante accent geeft. Bovendien voegt het knapperige spek een zoute smaak toe die de algehele ervaring verrijkt. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of lichte avondmaaltijd en is perfect te serveren met vers brood.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: Groenten, frituren, koken, lunch, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, soepen, groente, gebraden, zomer recepten, romig

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Erwtenroom met gekruide croutons en spek.

Reactie toevoegen