Erwtenroom met gekruide croutons en spek

Snijd de ui fijn en laat deze in een beetje boter glazig worden in een pan. Voeg daarna de geschilde aardappelen in stukjes en de erwtjes toe en alles...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
50 g boter
2 sjalotten
2 aardappelen
400 g verse of bevroren erwten
150 g plakjes spek
0,5 l groentebouillon
Voor de croutons
4 plakken wit brood
1 theelepel gemalen kaneel
snufje gemalen chili
30 g boter
Kookinstructies
Snijd de ui in kleine stukjes en laat deze in de boter bakken totdat ze zacht zijn. Voeg de in blokjes gesneden geschilde aardappelen en de erwten toe en bak alles kort totdat het zacht is. Giet dan de bouillon over het mengsel en pureer het met een staafmixer direct in de pan. Zeef de soep tenslotte door een fijne zeef.
Snijd eerst de witte brood in kleine stukjes. Verhit boter in een pan, voeg de blokjes brood toe en strooi er kaneel en chili naar smaak over. Bak totdat ze goudbruin zijn en voeg ze aan het eind toe bij het serveren van de soep.
Leg de plakken mager spek op een droge pan en bak ze aan beide zijden, zodat je spekchips krijgt waarmee je de soep bij het serveren kunt versieren.
Wat u nog niet wist over dit recept Erwtenroom met gekruide croutons en spek
Erwtencrème met gekruide croutons en spek is een heerlijke en voedzame maaltijd die alle liefhebbers van groene gerechten zal bekoren. De romige textuur van de erwt is perfect in balans met de knapperige croutons, die zijn gekruid met een kruidenmix die het gerecht een interessante accent geeft. Bovendien voegt het knapperige spek een zoute smaak toe die de algehele ervaring verrijkt. Dit gerecht is ideaal als voorgerecht of lichte avondmaaltijd en is perfect te serveren met vers brood.