Dille soep met aardappel en paddenstoelen

Dille soep met aardappel en paddenstoelen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In de pan smelten we een lepel boter, roeren we bloem erdoor en maken we een lichte roux. Dan voegen we koude bouillon toe, roeren we goed door en brengen we aan de kook. We voegen…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
een bosje dille
2-3 aardappelen
een handvol paddenstoelen of champignons
1 liter bouillon
200 ml slagroom
zout

Kookinstructies

In een pan smelten we een lepel boter, voegen we bloem toe en maken we een lichte roux. Vervolgens gieten we koude bouillon erbij, roeren we alles goed door en brengen we het aan de kook. We voegen geschild en in blokjes gesneden aardappelen toe en koken ze ongeveer 20 minuten.

In een pan smelten we een andere lepel boter, voegen we schoongemaakte en gesneden paddenstoelen toe, zouten we ze en stoven we ze totdat ze zacht zijn.

We voegen de gestoofde paddenstoelen, room, fijngehakte dille toe aan de soep en laten het kort koken.

Wat u nog niet wist over dit recept Dille soep met aardappel en paddenstoelen

Dille-soep met aardappelen en paddenstoelen is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat de liefhebbers van kruiden zal bekoren. Deze zachte soep is bereid met verse dille, aardappelen en verschillende soorten paddenstoelen, wat zorgt voor een rijke smaak en geur. Dille, als hoofdingrediënt, brengt een verfrissende touch en een natuurlijk aroma, terwijl de variatie in paddenstoelen de textuur verrijkt. De soep wordt vaak geserveerd met brood of gebak, wat het tot een ideaal gerecht maakt voor koude dagen. Het is een heerlijke combinatie van langzaam koken en huiselijke gezelligheid.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Soepen
Tag: champignons, frituren, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, soepen, voor beginners, zomer recepten, dille, paddestoel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Dille soep met aardappel en paddenstoelen.

Reactie toevoegen