Zomer, verfrissende komkommer gazpacho

Gazpacho is een koude salade van verse groenten ingrediënten, die afkomstig is uit Andalusië in Spanje. Het wordt koud geserveerd, hetzij als soep, hetzij als een dikkere mengsel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 komkommer
1 groene pepers
1 bosje lente-ui
1 teentje knoflook
1 rijpe avocado
1-2 eetlepels limoensap
zout (naar smaak)
versgemalen peper
2 eetlepels zure room
Ter garnering
6 hazelnoten of amandelen
enkele bessen roze peper
olijfolie om over te druppelen
een paar blaadjes basilicum (of dille)
Kookinstructies
Was de groenten, droog ze af en snijd ze in kleine stukjes. Doe de komkommer, paprika, uien en knoflook in de blender of processor en mix goed.
Voeg zout, peper, limoensap, één helft van de avocado, zure room toe en meng alles samen een paar keer. Druppel limoensap op de tweede helft van de avocado met de pit en zet deze apart voor latere servering.
Zeef de mengsel vervolgens door een zeef in borden of kommen en laat het daarna minstens 1-2 uur afkoelen.
Voeg aan elke portie blokjes van de tweede helft van de avocado toe, strooi er gehakte noten over en voeg enkele bessen van roze peper toe. Besprenkel met een goede olijfolie en garneer met groene blaadjes van basilicum, dille of soortgelijke kruiden.
Wat u nog niet wist over dit recept Zomer, verfrissende komkommer gazpacho
Zomerse, verfrissende komkommersoep is het ideale gerecht voor warme dagen. Deze koude soep wordt bereid met verse komkommers, tomaten, paprika's en kruiden, die tot een gladde consistentie worden gemixt. Het is niet alleen heerlijk, maar ook gezond, vol met vitamines en ondersteunende stoffen. Het wordt geserveerd met stukjes brood of croutons, die een aangename textuur toevoegen. Je kunt het gazpacho op smaak brengen met olijfolie en citroensap voor extra verfrissing. Geniet van dit zomerse gerecht als een geweldige aperitief of lichte hoofdmaaltijd!