Knoflooksoep met aardappelen

Giet water met bouillon in een pan en voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, daarna koken we het. Zodra het water begint te koken, roeren we het losgeklopte ei en de oregano erdoor.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Eieren
naar smaak oregano
peper
bouillonblokje
1 grote aardappel
1 ui
4 teentjes knoflook
2 liter water
Kookinstructies
Giet water met bouillon in een pan en voeg in blokjes gesneden aardappelen toe. Kook totdat het water begint te koken. Roer vervolgens het geklutste ei, de marjolein, peper en knoflook erdoor. Kook nog even verder.
Ondertussen fruiten we de ui in een pan. Zodra deze gebakken is, voegen we deze toe aan de knoflooksoep. Zodra de aardappelen zacht zijn, kunnen we het gerecht serveren. Naar smaak kunnen we het nog verder op smaak brengen.
Wat u nog niet wist over dit recept Knoflooksoep met aardappelen
Knoflooksoep met aardappelen is een traditionele Tsjechische soep die de krachtige smaak van knoflook combineert met de zachtheid van aardappelen. Deze heerlijke soep wordt vaak geserveerd als een medicijn tegen verkoudheid, maar ook als een smakelijk gerecht op koude dagen. Het wordt meestal bereid van bouillon, knoflook, aardappelen en op smaak gebracht met marjolein en peper. Soms worden er ook geroosterd brood of boekweit aan toegevoegd. Door zijn eenvoud en vullendheid is knoflooksoep geliefd bij velen, die het beschouwen als een klassieker van de Tsjechische keuken.