Groentesoep met boekweit

Boekweit overgieten met heet water, afdekken en in een deken wikkelen. Laat het zo ongeveer 30 minuten staan. Bak de gesneden...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 handvol boekweit
1 ui
olie
zout
1 wortel
1 peterselie
stuk broccoli
handvol gedroogde paddenstoelen
1 kleinere prei
4 aardappelen
Kookinstructies
Boekweit wordt overgoten met heet water, afgedekt, in een deken gewikkeld en 30 minuten laten rusten.
In een beetje olie fruiten we de gesneden ui, voegen we wortel en peterselie in schijfjes, broccoliroosjes en paddenstoelen toe. We gieten er water bij, voegen zout toe en koken het 10 minuten. Daarna voegen we in blokjes gesneden aardappelen toe en koken we tot ze zacht zijn.
Tot slot voegen we de in dunne halve ringen gesneden prei toe en koken we deze 5 minuten.
We voegen de fijne boekweit toe, roeren en serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentesoep met boekweit
Groentensoep met boekweit is een geweldig gerecht voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en smakelijke variant. Deze soep combineert verse groenten zoals wortel, selderij en paprika met voedzame boekweit, die een uitgebalanceerde dosis eiwitten en vezels levert. Het is ideaal als een lichte avondmaaltijd of als voorgerecht voor de hoofdmaaltijd. De soep is eenvoudig te maken en geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dankzij zijn kleurigheid en rijke smaak zal het niet alleen de smaakpapillen verwennen, maar ook het oog van elke diner.