Broccolisoep

Deze soep is eenvoudig te maken, zelfs voor complete beginners. Het is zacht en romig, geweldig in elk weer - in de zomer verfrist het aangenaam, in de winter warmt het lekker op. Als je de voorkeur geeft aan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
750 g broccoli
10 g boter
1,5 l bouillon
1 teentje knoflook
100 ml slagroom
zout
gemalen peper
nootmuskaat
Kookinstructies
Verwijder de bladeren van de broccoli, was het en snijd het in kleine stukjes, waarbij je de stelen schilt en in plakjes snijdt.
Bak de gehakte knoflook in hete boter samen met de gesneden stelen.
Voeg de bouillon toe en laat het ongeveer 5 minuten op een laag vuur koken.
Doe de roosjes broccoli in het gerecht en kook ze gedurende 10 minuten. Vervolgens mixen we de broccoli en de bouillon.
Voeg, terwijl je constant roert, de room toe en breng op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.
Wat u nog niet wist over dit recept Broccolisoep
Broccolisoep is een heerlijke en gezonde schotel, ideaal voor alle groenteliefhebbers. Deze romige soep wordt gemaakt van verse broccoli, ui en aardappelen, die worden gekookt en vervolgens tot een gladde massa worden gemengd. Vanwege de vezels en vitaminen is broccolisoep niet alleen lekker, maar ook zeer voedzaam. Veel mensen serveren het met een beetje room of geraspte kaas, wat de smaak versterkt. Het is een geweldige keuze voor een lichte lunch of diner en kan ook dienen als voorgerecht op een feestelijk tafel.