Pastinaakroom met knoflook en pastinaakchips
Giet olie in de pan en voeg een theelepel boter toe, verwarm het en voeg de in stukken gesneden knoflook toe, die we fruiten. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden aardappelen en pastinaak toe. Bak alle ingrediënten samen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 middelgrote aardappelen
3-4 grote pastinaken
zout en peper
een halve bol knoflook
1 l groentebouillon
250 ml room 33%
een beetje olie en een theelepel boter
gehakte peterselie ter garnering
1 pastinaak voor chips
Kookinstructies
Giet olie en een stuk boter in de pan, verwarm het, voeg daarna de gehakte knoflook toe en bak het even aan. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden aardappelen en pastinaak toe, bak alles lichtjes aan en giet er bouillon overheen. Laat het koken. Mix daarna het mengsel, voeg room toe en breng op smaak met zout en peper.
Schil één pastinaak en maak met een dunschiller dunne plakken, die we in olie bakken. Strooi de soep op het bord met gehakte peterselie en garneer met krokante chips.
Wat u nog niet wist over dit recept Pastinaakroom met knoflook en pastinaakchips
Pastinaakroomsoep met knoflook is een heerlijke en romige soep die betovert met zijn zachte smaak en gezonde ingrediënten. De hoofdrol is weggelegd voor de pastinaak, die de room een aangename zoetheid en romigheid geeft. Knoflook voegt een pittige toets toe, waardoor de smaaknuances prachtig aanvullen. Bij het serveren worden er krokante pastinaakchips toegevoegd, die textuur geven en de algehele eetervaring versterken. Dit gerecht is de ideale keuze voor alle liefhebbers van comfort food en gezond eten.
Tomas Rohlena