Aspergesoep met croutons

Asperges winnen de laatste tijd veel fans. Probeer deze soep ervan te maken. De belangrijkste component is een sterke groentebouillon, waarin je vervolgens kookt…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
250 g wortelgroenten (wortel, selderij, peterselie)
500 g asperges
30 g bloem
zout
suiker
250 ml slagroom
1-2 verse eidooiers
broodje (voor croutons)
bieslook (voor garnering)
Kookinstructies
We wassen de groenten, maken ze schoon, dompelen ze in water, voegen zout toe en maken een sterke bouillon.
We wassen de asperges, schillen ze en snijden de uiteinden af op ongeveer 3 cm. We leggen de uiteinden apart. De rest van de asperges malen we fijn in een vleesmolen en koken we vervolgens in de soep samen met het sap dat overblijft na het malen.
We zeven de bouillon en koken de aspergehoofdjes erin. In een deel van de afgekoelde bouillon mengen we de bloem, daarna voegen we deze terug in de soep en koken we verder. We voegen zout en suiker naar smaak toe aan de soep.
We nemen de soep van het vuur en voegen room gemengd met geklopte eidooiers toe. We koken niet verder. We serveren de soep met geroosterde croutons van brood en bestrooien met gehakte bieslook.
Wat u nog niet wist over dit recept Aspergesoep met croutons
Aspergesoep met croutons is een heerlijk gerecht dat uitblinkt door zijn zachte, romige textuur en frisse smaak. Deze soep is ideaal voor het voorjaar, wanneer de asperges vers en vol smaak zijn. De combinatie van asperges, room en aromatische kruiden creëert een perfecte harmonie. Heerlijke croutons, bereid van geroosterd brood, geven de soep een krokante tegenhanger en verrijken de totale ervaring. Het is een geweldige keuze vanwege zijn lichtheid en gemakkelijke bereiding, waar je dol op zult zijn.