Appel-celersoep of selderij-appelsoep

Eerst breng ik de bouillon aan de kook. Ondertussen bak ik de ui in boter en voeg dan fijn geraspte selderij toe. Ik bak dit aan en voeg het mengsel toe aan de bouillon. Vervolgens voeg ik...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 zachtjes opgerolde appel
1 l bouillon
1 grotere aardappel (of twee)
1 kleine selderij
1 ui
1 - 2 nootjes boter
0,5 dl room
1 beetje suiker
1 snufje hete paprikapoeder
zout
gemalen peper
suiker
1 takje dille
Kookinstructies
Eerst breng ik de bouillon aan de kook. Intussen bak ik de ui in boter. Ik voeg fijn geraspte selderij toe, bak het even en voeg alles dan toe aan de bouillon.
Ik voeg in blokjes gesneden aardappelen toe en laat ze meekoken met specerijen.
In boter bak ik de schoongemaakte en in partjes gesneden appel. Ik strooi er een beetje suiker overheen. Zodra de appel zacht begint te worden, voeg ik ze aan de soep toe. Ik laat het een tijdje koken en zet het daarna van het vuur.
Ik voeg room toe, roer het door en verhit het. Ik serveer het met bladerdeeggebakjes, die ik alleen snijd en op een bakplaat bak, zonder vulling.
Wat u nog niet wist over dit recept Appel-celersoep of selderij-appelsoep
Appel-selderijsoep, ook wel selderij-appelsoep genoemd, is een heerlijke en verfrissende schotel die de delicate smaak van selderij combineert met de natuurlijke zoetheid van appels. Deze soep is een geweldige keuze voor liefhebbers van groentegerechten, omdat het niet alleen een uitstekende smaak biedt, maar ook veel voedingswaarden. Je kunt het warm of koud serveren en aanvullen met kruiden voor een verbeterde smaak. Het is ideaal als een lichte voorgerecht of gezonde snack voor elk seizoen.