Eier-aardappelsoep met dille

Eerst fruiten we fijngehakte ui in boter, daarna voegen we in blokjes gesneden worst toe en we bakken het even op een laag vuur, zodat…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 aardappelen
4 hardgekookte eieren
1 kleinere pittige worst
1 kleine ui
1 zure room
stukje boter (ongeveer 1,5 cm)
2 el bloem
ongeveer 1 l bouillon of iets meer
verse dille
zout
Kookinstructies
Eerst fruiten we fijngehakte ui in boter, daarna voegen we in blokjes gesneden worst toe en fruiten we het even op een laag vuur, zodat de smaak en het sap vrijkomen.
Bestrooi met bloem, roer door en sauté ongeveer 2 minuten, voeg dan de koude bouillon toe. Verhoog de temperatuur en roer goed door.
Doe de blokjes aardappel in de pan, voeg zout toe en kook totdat ze zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat de soep aanbrandt door de bloem, vooral in het begin, later is dat niet meer nodig.
Voeg tot slot de verwarmde zure room toe, die niet koud mag zijn, anders gaat het in de soep schiften. Het is het beste om het eerst met een paar lepels hete soep te mengen en het daarna langzaam door de rest van de soep te roeren.
Zeker, in deze fase voegen we ook de in stukjes gesneden eieren toe.
Laat het opwarmen, breng op smaak en voeg, na het van het vuur halen, de gehakte dille toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Eier-aardappelsoep met dille
Ei-aardappelsoep met dille
Ei-aardappelsoep met dille is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat betovert met zijn eenvoud en smaak. De basis bestaat uit zachtgekookte aardappelen die worden gemengd met verfrissende dille en een ei, dat romigheid en voedingswaarde toevoegt. Deze soep is ideaal voor koelere dagen, wanneer het verwarmt en de eters tevreden stelt. Dille geeft het gerecht niet alleen een aangename geur, maar ook een unieke smaak die perfect samengaat met de aardappelen. Probeer het als een snelle en gezonde lunch of diner!