Romige aspergesoep van groene asperges

Als je de fijne en heerlijke smaak van asperges echt wilt waarderen, probeer dan deze makkelijke aspergesoep. Naast asperges voor de bereiding ervan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g groene asperges
100 ml magere melk
1 eetlepel bloem
zout
Kookinstructies
Schone de asperges van harde delen en snijd ze in stukken. Kook ze daarna in een halve liter gezouten water.
Verdik met behulp van bloem, laat het daarna koken en mix het.
Tot slot verwarmen we de melk tot het lichtjes kookt, om het gerecht te verzachten.
Wat u nog niet wist over dit recept Romige aspergesoep van groene asperges
Romige groene aspergesoep is een delicaat gerecht dat alle liefhebbers van gezonde en smakelijke keuken zal plezieren. Deze soep wordt gemaakt van verse groene asperges, die het een zachte smaak en mooie kleur geven. De asperges worden zachtgekookt en vervolgens gepureerd tot een gladde crème, vaak aangevuld met room voor een rijkere textuur. Het wordt geserveerd met croutons of een beetje Parmezaanse kaas, wat deze soep een ideale keuze maakt voor het lenteseizoen. Het is niet alleen smakelijk, maar ook vol vitamines en mineralen die bijdragen aan de gezondheid.