Courgettesoep met maïs

Courgette snijden we in kleine blokjes of grof raspen, we kunnen beide metodes combineren. Wortel raspen we ook en aardappelen snijden we in…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 jonge courgette
2 aardappelen
1 wortel
1 grote sjalot
2 teentjes knoflook
diepvriesmaïs (of ingemaakte)
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
bouillon (kip, groente)
gemalen komijn
zout
gemalen peper
1 snufje chili (kan weggelaten worden)
bieslook
Kookinstructies
Snij de ongewasemde courgette in blokjes of rasp deze grof, of combineer beide. Rasp de wortel, snijd de aardappelen in blokjes en hak de ui en knoflook in kleine stukjes.
Bak de ui en knoflook in boter. Voeg daarna de wortel toe en na een tijdje de bloem. Bak alle ingrediënten kort aan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de aardappelen, zout en peper toe en kook ongeveer 10 minuten.
Voeg vervolgens de courgette en maïs toe. Blijf ongeveer nog eens 10 minuten koken, totdat ze zacht zijn, maar zorg ervoor dat je ze niet te veel kookt.
Breng de soep op smaak met chili en peper en garneer met gehakte bieslook op het bord. Het zou een licht pittige smaak moeten hebben, maar de chili kan ook weggelaten worden.
Wat u nog niet wist over dit recept Courgettesoep met maïs
Courgettesoep met maïs is een heerlijk en verfrissend gerecht dat perfect de delicate smaak van courgette met de zoetheid van maïs combineert. Deze soep is de ideale keuze voor de zomertijd, wanneer de groenten in volle seizoen zijn. Het is rijk aan vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde voeding. De bereiding is snel en eenvoudig: je snijdt gewoon de groenten, bakt ze aan met ui, voegt bouillon toe en laat het koken. De soep kan warm of koud geserveerd worden, wat het zeer veelzijdig maakt. Aangevuld met verse kruiden is het een ware traktatie voor alle smaken.