Snelle gebonden rijstsoep met spruitjes - bijvoorbeeld als er rijst overblijft.

In het vet in de pan fruiten we de fijngehakte uien tot glazig, daarna voegen we de bloem toe en blijven koken tot het lichter van kleur wordt tot lichtbruin. Vervolgens voegen we de groentebouillon...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
spruitjes
2 kleine wortelen
1 ui
1 teentje knoflook
rijst
een klein kopje Babiččina groentemengsel
groentebouillon
Vegeta origineel (met 7 soorten groenten zonder E-nummers)
2 eetlepels patentbloem
vet (olie, reuzel of boter)
bieslook
Kookinstructies
Verhit het vet in de pan en fruit de fijngehakte ui tot deze glazig is, voeg dan de bloem toe en bak het samen tot een lichtbruine kleur.
Vervolgens voegen we de groentebouillon toe, voegen water naar behoefte toe, voegen Vegeta toe, gesneden spruitjes en geraspte wortel, samen met Babička's groenten. Laat ongeveer 15-20 minuten koken.
Tot slot roeren we de gekookte of overgebleven rijst erdoor, zout naar smaak, maar wees voorzichtig, want Vegeta en de groentebouillon zijn al zout. Verwarm en voeg na het koken iets groens toe.
Wat u nog niet wist over dit recept Snelle gebonden rijstsoep met spruitjes - bijvoorbeeld als er rijst overblijft.
Snelle gebonden rijstsoep met spruitjes is het ideale recept wanneer je nog rijst in huis hebt. Deze zeer voedzame soep is gemakkelijk en snel te bereiden. Begin met het fruiten van uien en knoflook, voeg dan bouillon en de overgebleven rijst toe. Zodra alles is samengevoegd, roer je verse of bevroren spruitjes erdoor, die de soep een fijne smaak en knapperigheid geven. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Deze eenvoudige, maar smakelijke soep is geweldig als snelle avondmaaltijd of lichte lunch.