Instelbare pap gegeten

We koken de grutten apart. We bereiden een gewone aardappelpuree, waarin we de gekookte grutten, zuurkool, geperste knoflook, zout, peper en marjolein mengen. We mengen alle ingrediënten goed door elkaar.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1,40 kg aardappelen
300 ml melk
2 eetlepels boter
30 dkg hele grutten (gekookt), kunnen ook grutten zijn
10 dkg rauwe zuurkool (fijngehakt)
3 teentjes knoflook
naar smaak zout
peper
majoran
2 uien - fruiten in reuzel of olie - ter garnering van de puree voor het serveren
Kookinstructies
Kruiden koken we apart.
We bereiden traditionele aardappelpuree, waaraan we gekookte kruiden, zuurkool, geperste knoflook, zout, peper en majoraan toevoegen. Alles goed doorroeren.
Serveren met gerookt vlees en gebakken worst naar voorkeur. De puree bestrooien met gebakken uitjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Instelbare pap gegeten
De geglaceerde pap is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat meestal wordt bereid van verschillende soorten granen, zoals bijvoorbeeld tarwe of haver. In het verleden werd het gebruikt voor de economische benutting van voedsel, vooral granen en aardappelen. De pap wordt gekookt tot hij dik is, vaak wordt hij op smaak gebracht met zout, boter en specerijen. We kunnen het serveren als bijgerecht, meestal bij vleesgerechten. Vandaag de dag heeft de geglaceerde pap ook zijn plek in de moderne keuken en vormt het een voedzaam en smakelijk alternatief voor gewone gerechten.