Karlovy Vary-bolletjes

Karlovy variërige dumpling is een uitstekende Tsjechische bijgerecht bij verschillende sauzen en gebakken gerechten. Het recept wordt gedetailleerd uitgelegd, wat ideaal is voor degenen die het voor de eerste keer bereiden. Probeer het zeker uit...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
7 broodjes (of bolletjes)
2 eieren
200 ml melk
100 g griesmeel
2 handenvol gehakte platte peterselie
2 snufjes geraspte nootmuskaat
zout
Kookinstructies
Oude broodjes, bij voorkeur twee dagen oud, snijden we in kleine blokjes, spreiden ze uit op een bakplaat en laten ze drogen, bij voorkeur tot de volgende dag.
We hakken peterseliewortel fijn en voegen deze toe aan het brood.
In een andere kom doen we melk, mengen de eidooiers erdoor en kloppen deze goed, daarna voegen we de grove bloem toe.
We bereiden een gladde deeg dat we een beetje zout en geraspte nootmuskaat toevoegen. Van de eiwitten kloppen we een stevige sneeuw. We mengen alle ingrediënten goed door elkaar zodat ze samenkomen, en tot slot voegen we de stevige sneeuw toe.
In een grote pan gieten we water en zetten dit op het vuur.
Neem een stevige plastic zak voor de worst met een diameter van 100-150 mm en knoop aan één uiteinde. Vul deze met het mengsel en druk het geleidelijk aan. Als je geen worstzak hebt, kun je het knoedelachtige mengsel in folie wikkelen, het als een snoepje straktrekken en het zo koken.
De lengte van de knoedel passen we aan de grootte van de pot aan waarin ze gekookt worden. Na het vullen van de knoedel knijpen we de lucht eruit en binden het andere uiteinde met een reserve van ongeveer 2 cm, omdat de knoedel iets in volume zal toenemen.
De zakken die we met het knoedel mengsel hebben gevuld en gebonden, leggen we in het kokende water. We koken ze gedurende 20 minuten, halen ze eruit, prikken erin en laten ze even rusten.
Dan halen we de folie eraf en snijden we in plakken.
Wat u nog niet wist over dit recept Karlovy Vary-bolletjes
Karlovarsche knoedel is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat afkomstig is uit Karlovy Vary. Deze gerezen knoedel is bekend om zijn zachte en luchtige structuur, die ontstaat door het gebruik van gist en melk. Tijdens de bereiding worden er vaak gedroogde kruiden aan het deeg toegevoegd, zoals majoraan, en stukjes brood of aardappelen. Karlovarsche knoedel wordt het vaakst geserveerd als bijgerecht bij vleesgerechten, vooral bij sauzen en jus. De heerlijke smaak en unieke textuur maken deze specialiteit een populair onderdeel van de Tsjechische keuken.