Gevulde aubergine met ham- en groentemengsel

Gevulde aubergine met ham- en groentemengsel
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

Aubergine grondig wassen, in de lengte doormidden snijden en in elke helften maken we met een mes ongeveer vier inkepingen, die ongeveer 2 cm diep zijn. In deze inkepingen steken we enkele stukjes knoflook.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 stuk grotere stevige aubergine
150 g ham van het been
100 g smakouna (hier smaak Natural)
50 g blauwe kaas (bijv. Gorgonzola)
2 stuks rijpe tomaten
1 stuk ui
5 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
snufje chili
verse tijm
peper
zout

Kookinstructies

Aubergine grondig afspoelen en in de lengte doorsnijden. In elke helft maken we met een mes ongeveer vier inkepingen van 2 cm diep. In deze inkepingen stoppen we een paar stukken knoflook (ongeveer twee teentjes per helft) en bestrooien we met zout. Vervolgens druppelen we elke helft in met een lepel olijfolie en roosteren we in de oven gedurende ongeveer 40 minuten, totdat de aubergines zacht zijn.

In een pan bakken we eerst de ui in een beetje olijfolie, daarna voegen we de plakjes knoflook toe en na drie minuten de gesneden ui, ham en blokjes Šmakoun. We bakken alles grondig en mengen vervolgens de gehakte tomaten erdoor. We laten de vloeistof bijna verdampen, voegen zout, peper en kruiden toe met tijm en chili.

Op de gebakken aubergines brengen we het mengsel aan met een lepel, voegen we kaas toe en doen we het vijf minuten in de voorverwarmde oven. We versieren met tijm en serveren warm.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde aubergine met ham- en groentemengsel

Gegratineerde aubergine met een ham-groentemix is een heerlijk gerecht dat smaken en gezondheid perfect samenbrengt. Aubergine, rijk aan voedingsstoffen, wordt goudbruin gebakken en gevuld met een mengsel van ham, verse groenten en kruiden. Dit gerecht is ideaal voor wie op zoek is naar een gezonde alternatief voor traditionele recepten. De uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten zorgt voor een uitstekende smaak en plezier voor zowel het oog als de smaakpapillen. Gegratineerde aubergine kunt u serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht bij vlees en salades.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.4/5 (28 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Groente
Tag: Groenten, tomaten, frituren, lunch, gewone dag, diner, zout, gebraden, veeleisend, veeleisend, kruiden, vegetarisch, verstikking, groentegerechten, aubergine

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde aubergine met ham- en groentemengsel.

Reactie toevoegen