Verse spinaziesalade
Spinaz wassen we in koud water, laten we even uitlekken en drogen voorzichtig met een doek. Bij de bladeren snijden we de stelen af en snijden we ze in reepjes. We raspen de radijsjes grof (we kunnen ze ook in dunne rondjes snijden) en mengen ze met de spinazie.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 - 600 g verse spinazie
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen zoete paprika
100 g blauwschimmelkaas
1 theelepel suiker
1 stuk kleinere citroen
300 g Griekse yoghurt
3 bosjes radijsjes
naar smaak zout
Kookinstructies
In een kom bereiden we een dressing van yoghurt, citroensap, paprika, suiker, zout, olie en grof geraspte blauwschimmelkaas. Alles goed mengen.
Giet de dressing over de salade en serveer direct.
Deze salade zit vol met belangrijke stoffen en vitamines.
Wat u nog niet wist over dit recept Verse spinaziesalade
Salade van verse spinazie is een heerlijk en gezond gerecht dat elke groenteliefhebber zal waarderen. Spinazie is rijk aan vitamines en mineralen, wat het een geweldige keuze maakt voor een voedzame maaltijd. Je kunt het combineren met hoogwaardige olijfolie, citroensap en noten, die de salade een krokante textuur geven. Door plakjes avocado of feta toe te voegen, benadruk je de smaak en maak je het gerecht vullender. Deze salade is ideaal als bijgerecht of lichte lunch.