Berenklauw spinazie

Berenklauw spinazie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 2

Spinazie is een zeer populaire bijgerecht, vooral bij gerookt vlees. Probeer deze originele variant, waarbij je de spinazieblaadjes vervangt door…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

250 g daslook
1 eetlepel boter of fijngehakt spek
1 kleinere sjalot
zout
peper gemalen
Optioneel
120 ml slagroom
1 losgeklopt ei
2 eetlepels zure room

Kookinstructies

We pellen de sjalot en snijden deze in kleine stukjes. Beredruifsnit we in dunne reepjes.

In een pan smelten we boter (of gebruiken we spek), waarin we de sjalot bakken tot deze een gouden kleur krijgt.

We voegen de beredruif toe, voegen zout en peper toe, vervolgens mengen we alles goed door elkaar en stoven het onder een deksel kort, ongeveer 10 minuten. Het is niet nodig om water toe te voegen, de knoflook geeft genoeg eigen vocht af. Als er te veel vloeistof is, halen we het deksel eraf en laten we het verdampen.

De spinazie met beredruif kan naar eigen voorkeur worden bereidt. We kunnen een ei toevoegen, dat we tijdens het roeren laten stollen, of aan het begin de beredruif met slagroom stoven, waarbij we na een bepaalde tijd het deksel eraf halen en de vloeistof laten inkoken. Een geweldige variant is ook om op het einde wat zure room op kamertemperatuur door de spinazie te mengen.

We serveren met aardappelen en een spiegelei of gebakken vleeswaren, knoedels naar eigen smaak en met gebraden of gerookt vlees.

Wat u nog niet wist over dit recept Berenklauw spinazie

Spinaz van berenknoflook is een heerlijk vegetarisch gerecht dat verse spinazie combineert met aromatische berenknoflook. Dit gerecht is vooral populair in het voorjaar, wanneer berenknoflook in de bossen groeit. De smaak is subtiel knoflookachtig, wat perfect samengaat met de spinazie. Het gerecht kan worden bereid als bijgerecht of hoofdgerecht, en past uitstekend bij pasta, aardappelen of risotto. Door zijn eenvoud en gezonde ingrediënten is het populair geworden, niet alleen onder vegetariërs, maar ook onder liefhebbers van gezonde voeding.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.0/5 (25 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: frituren, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, binnen 30 minuten, bijlagen, verstikking, lente-, wilde knoflook, groente bijgerechten

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Berenklauw spinazie.

Reactie toevoegen