Aardappelmokken met peterselie

Aardappelmokken met peterselie
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Aardappelen koken we in de schil, dan schillen we ze en pureren ze terwijl ze nog warm zijn. We voegen meel, eieren, peterselie en zout toe. We kneden het deeg, waaruit we vormen…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg aardappelen
250 g bloem
1 ei
zout
een handvol gehakte peterselie

Kookinstructies

We koken de aardappelen in de schil, daarna pellen we ze en persen we ze nog warm.

We voegen bloem, eieren, peterselie en zout toe aan het mengsel.

We kneden het deeg en vormen er rolletjes van ter grootte van een wijsvinger, die we vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm snijden, of we kunnen de gnocchi vormen met behulp van twee lepels.

In een pan brengen we gezouten water aan de kook, voegen we de gnocchi toe en koken we ze tot ze boven komen drijven.

Gekookte gnocchi halen we eruit met een schuimspaan.

Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelmokken met peterselie

Aardappelgnocchi met peterselie zijn een populair gerecht dat eenvoud en smaak verbindt. Deze delicate gnocchi worden gemaakt van gekookte aardappelen, bloem en eieren, wat zorgt voor een aangenaam luchtige textuur. Na het koken worden ze vaak geserveerd met gesmolten boter en verse peterselie, die het gerecht een frisse aroma geeft. Aardappelgnocchi kunnen ook worden gecombineerd met verschillende sauzen, waardoor ze een veelzijdig gerecht zijn waar het hele gezin van zal genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (46 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Bijgerecht
Tag: koken, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, bijlagen, aardappel, kruiden, vegetarisch, gnocchi

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Aardappelmokken met peterselie.

Reactie toevoegen