Thuis ketchup 2
Als je veel tomaten hebt en niet weet wat je ermee moet doen, probeer dan zelfgemaakte ketchup. De consistentie is hetzelfde als die van de gekochte, en de smaak is nog beter.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kg veel rijpe tomaten
25 dkg ui
25 dkg appel
1 snufje gemalen kaneel
15 dkg suiker
1 theelepel gemalen zoete paprika
2 stuks laurierblad
5 korrels hele jeneverbessen
150 ml water
150 ml 8% azijn
1 eetlepel zout
3 stuks kruidnagel
10 korrels hele zwarte peper
Kookinstructies
We doen gewassen en doormidden gesneden tomaten, schoongemaakte appels en gepelde en grof gesneden ui in de pan. Dan voegen we azijn, suiker en specerijen toe. We koken alles al roerend tot het dikker wordt, ongeveer 1 uur. Vervolgens mixen we het mengsel met een staafmixer, zeven het door een fijne zeef en gieten de ketchup in potjes. We steriliseren het 20 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Thuis ketchup 2
Huisgemaakte ketchup 2 is een heerlijke en eenvoudige recept dat smaakvolle pl pleasures aan elk gerecht toevoegt. Je kunt het gemakkelijk maken van verse tomaten, uien en aromatische specerijen. Deze ketchup is de ideale aanvulling op gegrild vlees, frietjes of als basis voor sauzen. Door het thuis te maken heb je volledige controle over de ingrediënten en de hoeveelheid suiker, wat het een gezondere optie maakt dan de gekochte varianten. Bewaar het in een pot en geniet het hele jaar door van de unieke smaak!