Gegrild groenten

Gegrilde groenten is zo'n onopvallende schat. Het lijkt een beetje saai, maar het tegendeel is waar. Gegrilde groenten zijn natuurlijk heerlijk als bijgerecht, maar doen het ook prima als hoofdgerecht. Stel je daarbij een of andere knoflook- of kruidendip, vers brood en gekoelde witte wijn voor. Gegrilde groenten kunnen hun heerlijkheid opwekken in de oven of op de pan, maar het beste is toch van het vuur, wanneer het de rokerige geur absorbeert.
Het beste moment voor gegrilde groenten is wanneer je de koelkast moet opruimen. Gegrilde groenten zou als eerste bij je op moeten komen, want zo benut je elegant groenten die al een tijdje in je koelkast liggen. En je kunt eigenlijk bijna alles grillen, dus laat je verbeelding de vrije loop en ga ervoor.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 stuks rode paprika
2 stuks gele paprika
2 bossen witte andijvie
500 g shiitake-paddenstoelen of bruine champignons zonder steeltjes
4 stuks kleine aubergines
4 stuks kleine courgettes
500 g schoongemaakte groene asperges
8 stuks kleinere rijpe tomaten
140 ml extra vierge olijfolie
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
40 ml balsamicoazijn
grove zeezout
versgemalen zwarte peper
Kookinstructies
Snij de zaadloze paprikas in blokjes, de champignons, aubergines en courgettes in plakken en de witlof in de lengte in acht stukken.
De ideale temperatuur voor een verwarmde grill voor groenten is 230–320 graden. Bestrijk alle groenten met olijfolie, voeg zout en peper toe en leg ze op de grill. Tijdens het grillen kunt u de groenten nogmaals met olie bestrijken.
Wanneer de gegrilde groenten klaar zijn, verplaats ze naar een bord, besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Gegrild groenten
Gegrilde groenten zijn een populair gerecht dat verrukt met zijn eenvoud en smaak. De combinatie van verse ingrediënten, zoals paprika, courgette, aubergine of tomaten, creëert een kleurrijke symfonie op het bord. Tijdens het grillen karamelliseren de groenten lichtjes en krijgen ze een rokerig aroma, dat de natuurlijke zoetheid benadrukt. De sleutel tot perfect gegrilde groenten is het gelijkmatig snijden en het lichtjes bestrijken met hoogwaardige olijfolie. Je kunt het op smaak brengen met kruiden zoals rozemarijn of tijm, en een beetje zout of peper. Het is geweldig als bijgerecht bij vlees of als een zelfstandig vegetarisch gerecht.