Gehaktballen met zuurkool

In een stuk spek bakken we gesneden ui tot deze glazig is. We voegen gemalen komijn toe, laten het zijn aroma vrijgeven, en dan voegen we in kleinere stukken gesneden kool toe en za…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gehakt van schouder (of mix)
250 g zuurkool (uitgelekt)
1 grote ui
1 theelepel gemalen komijn, naar smaak
gemalen peper, naar smaak
1 eetlepel zoete paprikapoeder
chilipoeder naar smaak, hoeft niet
1 theelepel oregano, naar smaak
reuzel
Kookinstructies
In een stukje spek fruiten we gesneden ui glazig. Voeg gemalen komijn toe, laat het aroma vrijkomen, en voeg vervolgens kleinere stukjes gesneden kool toe. Bak langzaam en roer vaker. Breng vervolgens op smaak met paprikapoeder, chili, peper en majoraan.
Meng het afgekoelde mengsel van kool door het gehakt en meng goed. Breng indien nodig op smaak met zout. We gebruiken geen eieren, paneermeel of bloem, omdat dit niet nodig is en de volle smaak van het vlees en de kool zo tot zijn recht komt.
Vorm van het gehaktmengsel hamburgers ter grootte van een handpalm, die we in een pan met heet spek aan beide kanten bruin bakken totdat ze goudbruin zijn. Vervolgens plaatsen we ze op een bakplaat (zonder de bakplaat in te vetten) en bakken we ze kort af in een voorverwarmde oven. Als we de hamburgers dunner maken en ze niet op te hoog vuur bakken, kunnen we de stap van het afbakken in de oven weglaten.
Serveren met aardappelen naar keuze of met vers brood en mosterd.
Wat u nog niet wist over dit recept Gehaktballen met zuurkool
Gehaktballen met zuurkool zijn een populair Tsjechisch gerecht dat de smaak van sappige vleesgehaktballen en zure kool combineert. Gehaktballen worden vaak bereid met gemalen vlees, uien en kruiden die een uitzonderlijke smaak geven. Zuurkool, geserveerd als bijgerecht, voegt frisheid en een aangename zuurheid toe aan het gerecht. Dit gerecht is niet alleen populair vanwege de smaak, maar ook als bron van energie en voeding. Gehaktballen met zuurkool zijn typisch voor de Tsjechische huiskeuken en worden vaak geserveerd met aardappelen of brood.