Huisgemaakte pannenkoeken gebakken met aardappelen en kaas

Huisgemaakte pannenkoeken gebakken met aardappelen en kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Verhit olie in een grote pan, voeg de gesneden ui, wortel en peterselie toe en bak alles samen gedurende 3 minuten. Voeg daarna het gemalen vlees toe en blijf ongeveer 5 minuten bakken, totdat het vlees bruin is.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui
1 grote wortel
1 grote peterselie
750 g gemalen rundvlees
2 theelepels bloem
400 ml runderbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels Worcestersaus
zout
peper
Bovenlaag
750 g aardappelen
30 g boter
2-3 eetlepels melk
125 g geraspte Parmezaanse kaas (of Cheddar)

Kookinstructies

In een grote pan verhitten we olie, daarna voegen we de gesneden ui, wortel en peterselie toe en bakken ze gedurende drie minuten. Vervolgens roeren we het gehakt erdoor en blijven we het ongeveer vijf minuten bakken, totdat het vlees bruin is.

We voegen de bloem toe, roeren en verhitten gedurende ongeveer één minuut. Daarna voegen we de bouillon, tomatenpuree, Worcestershire-saus, zout en peper toe. Vervolgens bedekken we alles en laten we het langzaam 40 minuten koken, af en toe roeren.

Ondertussen bereiden we de bovenste laag: we koken de aardappelen in zout water, laten het water daarna af, voegen boter en melk toe en prakken de aardappelen tot puree. We voegen zout, peper en kaas toe.

We verdelen het vleesmengsel over vier ovenvaste schaaltjes, of we doen het in één grote schaal, en bedekken het met de aardappelpuree. We bakken het in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20-25 minuten.

De puree moet goudbruin zijn en de vulling moet borrelen. We serveren de schotel warm.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte pannenkoeken gebakken met aardappelen en kaas

Chalupářse taarten gebakken in aardappelen en kaas is een heerlijk Tsjechisch gerecht dat de smaak van traditionele ingrediënten combineert. De belangrijkste ingrediënten zijn subtiel gekruide taarten, die zorgvuldig zijn verpakt in aardappeldeeg. Deze combinatie wordt daarna bedekt met een rijke laag kaas die tijdens het bakken perfect smelt en een goudbruin korstje vormt. Het gerecht is vullend, voedzaam en ideaal voor koudere dagen, wanneer het lichaam en ziel verwarmt. Chalupářse taarten zijn populair bij zowel kinderen als volwassenen en zullen zeker elke liefhebber van de Tsjechische keuken verblijden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (41 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gehakt
Tag: Groenten, rundvlees, gehakt, frituren, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, gebraden, veeleisend, veeleisend, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte pannenkoeken gebakken met aardappelen en kaas.

Reactie toevoegen