Gehakt met geraspte aardappelen in de oven gebakken

Raspel de aardappelen fijn en zoute ze. Doe het gehakt in een kom, voeg de geklutste eieren, tomatenpuree en geraspte aardappelen toe. Meng alles goed door elkaar en…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gemalen vlees
1 kg aardappelen
2 eieren
200 ml tomatenpuree
zout
gemalen komijn
peterselie
4-5 teentjes knoflook
olie voor het invetten van de bakpan
Kookinstructies
Rasp het aardappels fijn en zout ze. Doe het gemalen vlees in een kom, voeg de eieren, tomatenpuree en geraspte aardappels toe. Meng alles goed door elkaar en voeg dan gemalen komijn, peterselie en geperste knoflook toe. Kneed het deeg goed door.
Vet een ovenschaal in met olie en doe dan het vleesmengsel uit de kom erin. Plaats het in een voorverwarmde oven en bak het ongeveer 40 tot 50 minuten op 180 graden.
Serveer met een groentesalade.
Wat u nog niet wist over dit recept Gehakt met geraspte aardappelen in de oven gebakken
Gehakt met geraspte aardappelen is een populair gerecht dat vaak wordt bereid als een vullend maal voor het hele gezin. De combinatie van smaakvol gehakt en fijn geraspte aardappelen creëert een heerlijke en harmonieuze mix. Tijdens het bakken worden de aardappelen prachtig goudbruin en krijgen ze een knapperige korst, terwijl het vlees sappig en vol smaak blijft. Dit gerecht is een ideale keuze voor koudere dagen, wanneer je iets warms en vullends wilt. Je kunt het serveren met een verse groentesalade of zure room voor een perfecte ervaring.