Chili (chili) con carne

Chili (chili) con carne
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Tomaten snijden we kruisgewijs in, overgieten we met heet water en vervolgens schillen we ze. Als we ingeblikte tomaten gebruiken, kunnen we deze stap overslaan. Ui fijnsnijden.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg gemalen rundvlees
4 grote tomaten of een blik gepelde tomaten
1 grote ui
150 g halfzacht gekookte kidneybonen
chilipepers (hoeveelheid naar smaak, maar minstens twee)
1 TL gemalen koriander
1/2 TL gemalen komijn
(als je ergens Mexicaanse Fajitas-kruiden kunt vinden, past dat er ook geweldig bij)
snufje kaneel
2-3 blokjes pure chocolade van goede kwaliteit of een platte TL cacao
olie
zout
(soms voeg ik ook ingemaakte maïs toe aan de bonen, dat vinden wij lekker, maar dat staat misschien niet in het originele recept)

Kookinstructies

Snijd de tomaten kruiswise in, blancheer ze en pel ze daarna. Als we ingeblikte tomaten gebruiken, kunnen we deze stap overslaan. Snijd de ui fijn.

Verhit in een diepe pan eerst de ui en voeg aan het eind de gehakte chilipoeders toe. Voeg het vlees toe en blijf het tijdens het bakken voortdurend uit elkaar halen om grote stukken te voorkomen. Voeg zout en kruiden toe en laat het ongeveer 15 minuten op een laag vuur stoven in zijn eigen sap.

Voeg vervolgens de tomaten toe en laat het nog een half uur sudderen, waarbij je af en toe water toevoegt.

Voeg de bonen toe en laat ze nog 15 minuten koken.

Proef de mix, voeg chocolade of cacao toe, en eventueel ook een chilipeper. Strooi er bij het serveren koriander overheen.

Wat u nog niet wist over dit recept Chili (chili) con carne

Chili con carne, vaak afgekort tot chili, is een populair gerecht dat oorspronkelijk uit Texas komt en dat gemalen vlees, bonen en verschillende specerijen, inclusief chili-pepers, combineert. De uitgesproken smaak en pikantheid zijn ideaal voor liefhebbers van pittig eten. Er zijn verschillende varianten van dit gerecht die verschillen in ingrediënten en bereidingswijze. Chili wordt vaak geserveerd met rijst, tortilla's of brood, en is ook populair als onderdeel van barbecue of huisfeesten. Dit voedzame gerecht is geweldig om op te warmen tijdens de koude maanden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (41 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gehakt
Tag: gehakt, bonen, tomaten, peulvruchten, frituren, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, zout, eenvoudig, voor beginners, amerikaans, pittig, verstikking, spaans

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Chili (chili) con carne.

Reactie toevoegen