Chili con carne op z'n Mexicaans

Chili con carne op z'n Mexicaans
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Wie van pittig eten houdt, zal er van genieten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 stuks mooie stevige tomaten
peper - gemalen
zout
1/2 kg gehakt - rundvlees
1/2 l bouillon - rundvlees
kruiden - chili
2 stuks chilipeper - rood
maïszetmeel
5 teentjes Nederlandse knoflook
1 stuk paprika - rood
1 stuk uien
rijst
150 g bonen

Kookinstructies

In de avond doen we bonen in de kom en gieten we water erbij.

We gaan ze de volgende dag koken. De bonen zullen groter worden. We maken rundvleesbouillon.

In de ochtend vervang je het water van de bonen. En we gaan koken.

We ontdoen de knoflook en ui van hun schil.

Met behulp van een handmixer hakken we de ui en gieten dit in de pan. In de pan hebben we hete olie. We fruiten de ui goed aan.

De in stukken gesneden knoflook voegen we samen met het gemalen vlees toe aan de ui en we bakken alles.

Tomaten doen we in heet water (voor een moment) en verplaatsen we naar koud water. We ontdoen ze van hun schil.

Op de snijplank snijden we ze in stukken en verplaatsen we ze naar de pan. We voegen ook de uitgelekte bonen toe.

Op de snijplank snijden we ook de rode paprika en de chilipeper en laten deze in een kom tot het einde.

We voegen peper en zout toe aan de pan. De smaak wordt versterkt door scherpere specerijen (chili). We gieten een redelijke hoeveelheid rundvleesbouillon erbij. We koken tot het zacht is.

Ten slotte voegen we de rode paprika en de chilipeper toe. We laten het even koken.

Met een garde kloppen we maïsmeel met een beetje water en gieten dit in de pan.

We serveren het met rijst. Eet smakelijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Chili con carne op z'n Mexicaans

Chili con carne op Mexicaanse wijze is een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken, dat heerlijke combinaties van ingrediënten samenbrengt die het gerecht zijn kenmerkende pittigheid geven. De basis bestaat uit rundvlees en bonen, die worden gekookt met tomaten, uien, knoflook en verschillende soorten chilipepers. Vaak worden ook paprika, komijn en oregano toegevoegd, wat diepte en aroma aan de smaak toevoegt. Dit gerecht wordt typisch geserveerd met rijst of flatbread en kan worden aangevuld met zure room, kaas of avocado. De uitgesproken smaak en vullendheid maken het een ideaal gerecht voor diners met vrienden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Rundvlees, Mexicaans, Gehakt
Štítky: Mexicaanse keuken

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Chili con carne op z'n Mexicaans.

Reactie toevoegen