Gefrituurde gehaktballen
Probeer het recept voor traditionele gefrituurde kroketten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gemengd vlees
1 st ui
1 st ei
5 teentjes knoflook
2 eetlepels bloem
naar smaak majoraan
gemalen zwarte peper
peterselie
zout
gemalen komijn
naar behoefte olie om te bakken
paneermeel
Kookinstructies
Gehakt mengen we met fijngehakte ui, voegen we ei, peper, komijn, oregano, geperst knoflook, peterselie of bieslook, zout, ui, bloem en paneermeel naar behoefte toe. We kneed het goed. Van het mengsel vormen we hamburgerdeeg, dat we in paneermeel hullen. De hamburgers bakken we in verhit vet aan beide kanten goudbruin.
Gebakken hamburgers serveren we met aardappelpuree, die we kunnen bestrooien met gesneden lente-ui.
Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde gehaktballen
Gefrituurde gehaktballen zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Ze worden meestal bereid van gehakt, dat wordt gemengd met een ei, paneermeel en specerijen. Het mengsel wordt gevormd tot schijfjes en vervolgens in de pan goudbruin gefrituurd. Ze worden vaak geserveerd met aardappelpuree, salade of augurken. Gehaktballen zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam, en zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Dit gerecht heeft een lange traditie en wordt op de tafels van veel gezinnen aangetroffen als een favoriete huisgemaakte specialiteit.