Gevulde knolselderijen

Gevulde knolselderijen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Porties: 4

We vullen de boerenkool met een smaakvolle mix van spek, gehakt en room, bestrooien het met geraspte kaas en bakken het in de oven. Het is eenvoudig en snel...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 knolselderijen
1 ui
50 g pancetty
300 g gehakt
1 teen knoflook
zout
gemalen peper
gemalen komijn
1 theelepel Provençaalse kruiden
100 ml room
100 g harde kaas

Kookinstructies

Schil de knolselderij en snijd de onderkant af, zodat ze stevig staan. Verwijder vervolgens de kern, het beste met de punt van een aardappelschiller. Snijd de helft van het verwijderde vruchtvlees in kleine stukjes, de rest kunnen we opeten.

Bak de gesneden ui en spekjes in een pan, voeg daarna het gemalen vlees en geperste knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper, komijn en Provençaalse kruiden, en bak alles aan. Voeg vervolgens de gesneden knolselderij toe, roer door en laat tien minuten sudderen.

Doe het mengsel in een kom, voeg de room toe en meng er twee derde van de geraspte kaas door. Vul de knolselderijen met dit mengsel en strooi de rest van de kaas erover.

Plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 35 minuten op 180 °C.

Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde knolselderijen

Gevulde knolselderij


Gevulde knolselderij is een heerlijke en gezonde maaltijd die verse groenten combineert met een smakelijke vulling. Knolselderijen worden meestal gevuld met een mengsel van gehakt, rijst en specerijen, maar er zijn ook vegetarische varianten met peulvruchten en groenten. Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook visueel aantrekkelijk, omdat knolselderijen mooi op het bord staan. De bereiding is eenvoudig, zodat je kunt genieten van een zelfgemaakte maaltijd vol smaak en vitamines. Ideaal voor een familielunch of diner, gevulde knolselderij zal elke groenteliefhebber blij maken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gehakt
Tag: Groenten, gehakt, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, gebraden, verstikking, gemiddeld-moeilijk

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gevulde knolselderijen.

Reactie toevoegen