Čevabčiči

Čevapčići, kleine gehaktballetjes afkomstig uit de Balkankeuken, zijn zeer eenvoudig te bereiden. Je hebt alleen gehakt nodig, de andere ingrediënten vind je waarschijnlijk in je keuken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gehakt
1 theelepel zoete paprika
1-2 teentjes knoflook
1 grotere ui
gemalen zwarte peper
1 snufje zout
hete paprika
majoraan
olie
Kookinstructies
We pellen de ui, snijden hem fijn en mengen hem met het vlees.
We voegen de overige ingrediënten toe aan het mengsel en mengen goed.
We mengen het mengsel grondig, vormen het in de vorm van een baksteen en laten het ongeveer een uur in de koelkast afkoelen.
Na het afkoelen snijden we plakken van 2-3 cm dik uit het stevige mengsel, waar we worstjes van maken.
We bakken het in een pan met een kleine hoeveelheid olie of grillen het en draaien regelmatig om.
We serveren het met ui, mosterd en aardappelen of met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Čevabčiči
Ćevapi zijn traditionele Balkan vleesballetjes, meestal gemaakt van gemalen rundvlees of lamsvlees, gekruid met knoflook, paprikapoeder en andere kruiden. Deze smakelijke stukjes vlees worden gegrild of in een pan gebakken en geserveerd met pitabrood, ui en yoghurtsaus. Ćevapi zijn populair, niet alleen in de voormalige Joegoslavische landen, maar over de hele wereld, dankzij hun sterke smaak en eenvoudige bereiding. Ze zijn ideaal voor zomerse barbecues en familiefeesten.