Gevulde paprika's uit de oven

Gemalen rundvlees mengen we met een ei en gesneden ui. We voegen zout en peper toe en vullen de gewassen en schoongemaakte paprika's.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Vulling van paprika
500 g gemalen rundvlees
1 ei
1 ui
zout naar smaak
peper naar smaak
8 gele paprika's
Saus
1 ui
2 EL bloem
1 kleine tomatenpuree
1 tomatensaus - Pomodori
5 korrels kruidnagel
6 korrels zwarte peper
2 laurierblaadjes
2 EL suiker
zout naar smaak
peper naar smaak
1 EL reuzel
snufje kaneel
bouillon
Kookinstructies
Gemalen rundvlees mengen we met een ei en gesnipperde ui. We voegen zout en peper toe en vullen de gewassen en schoongemaakte paprika's, die we van zaad hebben ontdaan.
In een pan verhitten we een lepel reuzel en fruiten de ui, daarna strooien we er bloem over en roeren we goed. Vervolgens voegen we tomatensap en bouillon toe. We voegen specerijen, tomatenpuree, een beetje suiker toe en brengen het aan de kook.
In een ovenschaal met de saus plaatsen we de gevulde paprika's en bakken ze in een voorverwarmde oven op 170 graden. Zodra de paprika's met vlees zacht zijn, halen we de ovenschaal uit de oven.
We halen de paprika's eruit, filteren de saus en verwijderen de specerijen. We kunnen ook naar smaak kaneel toevoegen. Daarna voegen we de paprika's weer toe aan de saus. Serveer met brooddumplings of rijst.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevulde paprika's uit de oven
Gevulde paprika's zijn een heerlijk gerecht dat de smaakpapillen van veel mensen zal verwennen. De paprika's zijn gevuld met een mengsel van gehakt, rijst, kruiden en specerijen, die goudbruin worden gebakken. Dit gerecht is populair, niet alleen om zijn geweldige smaak, maar ook om zijn kleur en gezonde groente-inhoud. Op het bord worden ze vaak geserveerd met tomatensaus of verse salade. Gevulde paprika's zijn de ideale keuze voor een familielunch of diner en je zult ze gemakkelijk leuk vinden.