Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een ruime kom mengen we de paneermeel met het gemalen rundvlees, spek, ui, peterselie en kruiden. Van dit mengsel vormen we 20 balletjes en met de hand…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kopje paneermeel van witbroodsneden
450 g rundergehakt
100 g fijngehakte spek
1 kleine ui
3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
1 middelgroot ei
zee zout
versgemalen peper
2 eetlepels zonnebloemolie
2 kopjes knoflooksaus (voor pasta)
1 pak pasta (bij voorkeur penne of brede noedels)
peterselie ter garnering

Kookinstructies

In een ruime kom mengen we het paneermeel met het gemalen rundvlees, spek, ui, peterselie en kruiden. Van het mengsel maken we 20 balletjes, die we lichtjes platdrukken. Vervolgens laten we ze 10 minuten rusten in de koelkast.

Verhit olie in een grote pan. Bak de meatballs op middelhoog vuur aan beide zijden ongeveer 5 minuten in twee batches. Giet vervolgens het overtollige olie af en voeg de pastasaus toe aan de pan. Laat het 10 minuten op een laag vuur koken, waarbij je de balletjes regelmatig draait.

Kook de pasta en giet deze af. Serveer de gehaktballen met de pasta en bestrooi met peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus zijn een heerlijke maaltijd die het hele gezin zal aanspreken. Deze kleine balletjes, gemaakt van gemalen vlees, een mengsel van kruiden en specerijen, worden gestoofd in een fijne tomatensaus die het gerecht een rijke smaak geeft. Ze worden meestal geserveerd met pasta of brood, wat ze de perfecte keuze maakt voor een snelle en voedzame lunch of diner. Het is een gerecht vol traditie dat gemakkelijk te bereiden is en dat elke liefhebber van goed eten zal plezieren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gehakt
Tag: rundvlees, gehakt, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, frituren, kruiden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gehaktballetjes in tomatensaus.

Reactie toevoegen