Kikkererwtenballetjes gevuld met tomaten

Gehakt op smaak brengen met zout en peper en mengen met Solamyl en bladeren van citroenverbena. Vervolgens kleine schijfjes maken, die we vullen met kikkererwten, en deze dan inpakken. In de pan…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gehakt
100 g gekookte kikkererwten
citroengras
2 theelepels Solamyl
handje kleinere trosjes tomaten
zout
peper
olie om in te bakken
Kookinstructies
Gemalen vlees kruiden we met zout en peper, daarna mengen we het met Solamylem en citroenverbena.
We maken kleine plakjes waarin we kikkererwten doen en die verpakken. In een pan verhitten we olie en bakken we de hamburgers langzaam. Kort voor het einde voegen we gehalveerde tomaten toe en laten ze opwarmen.
Als bijgerecht heb ik polenta gekozen verrijkt met boter.
Wat u nog niet wist over dit recept Kikkererwtenballetjes gevuld met tomaten
Kikkererwtenballetjes gevuld met tomaten zijn een heerlijk vegetarisch gerecht dat elke liefhebber van de Perzische keuken zal aanspreken. Dit pittige gerecht bestaat uit zachte balletjes, gevuld met voedzame kikkererwten, subtiel gekruid met kruiden en specerijen. Ze worden geserveerd op een bed van tomaten, die een aangename zuurheid en sappigheid toevoegen. Ideaal voor lunch of diner, ze passen perfect bij smakelijk brood of salade. Probeer dit eenvoudige recept en geniet van een gezonde en smakelijke optie!