Aardappelkoek - heerlijk en glutenvrij

Eén helft van de geschilde aardappelen raspen we grof, de andere helft raspen we fijn. We voegen de overige ingrediënten toe en bereiden het beslag. In een grote antiaanbakpan bakken we...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Deeg
4 stuks aardappelen
1 stuk ei
1 eetlepel boekweitmeel (of ander glutenvrij meel) - of meer
2 eetlepels maïsmeel - voor een knapperiger resultaat
1 eetlepel majoraan
1 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 snufje peper
2 eetlepels melk om te verdunnen - voeg naar behoefte toe, afhankelijk van de dikte van het deeg
4 teentjes knoflook
8 eetlepels olie (of reuzel) om in te braden
Salade
500 g zelfgemaakte zuurkool
1 stuk ui
1 theelepel poedersuiker
Kookinstructies
De helft van de geschilde aardappelen rasp je grof, de andere helft fijn. We voegen de overige ingrediënten toe en kneed het deeg.
In een grote pan met een antiaanbaklaag bakken we vier grote aardappelkoekjes goudbruin in reuzel.
Salade: Terwijl we aan het bakken zijn, snijden we de ui fijn, snijden we de kool, voegen we suiker toe en mengen we alles goed door elkaar. Een snelle en goedkope vitamine-lekkernij.
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelkoek - heerlijk en glutenvrij
Aardappelkoek is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat door veel fijnproevers wordt gewaardeerd. Dit smakelijke recept kan ook gemakkelijk in een glutenvrije versie worden bereid. De belangrijkste ingrediënten zijn geraspte aardappelen, knoflook, oregano en eieren, die worden gemengd en in de pan gebakken. In de glutenvrije variant hoef je gewoon de tarwebloem te vervangen door een speciale glutenvrije mix. Het resultaat is een krokante en heerlijke aardappelkoek, ideaal als hoofdgerecht of als bijgerecht. Het smaakt geweldig warm met zuurkool of yoghurt.