Zwarte bessen jam

Kunt u zich een linzer koekje voorstellen zonder rodebessenjam? Wij zeker niet. Rode bessen hebben een hoog pectinegehalte, waardoor het niet nodig is om gelatineerhulpstoffen te gebruiken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
rode bessen
Voor 1 l bessen sap
1 kg kristalsuiker (900 g is ook voldoende)
Kookinstructies
Kook de hele rode bes, inclusief de steeltjes, gedurende 25 minuten.
Zorg ervoor dat je het goed door een fijne doek passeert.
Meet het sap af. Voor 1 liter sap voegen we 1 kilogram kristalsuiker toe en koken dit op een zacht vuur gedurende 35 minuten.
Giet de gekookte marmelade in potten. Veeg de randen goed schoon en sluit de potten zorgvuldig af met de deksels.
Draai de potten met de deksels gedurende 5 minuten ondersteboven, draai ze dan weer terug en laat ze afkoelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Zwarte bessen jam
Berjamarmelade is een populaire lekkernij die wordt gemaakt van doorzichtige rode bessen van de ribes. Deze jam staat bekend om zijn onmiskenbare zure zoetheid en intense fruitige smaak. Het is ideaal voor het ontbijt, waar het perfect past op brood of pannenkoeken. Ribes bevat veel vitamines en antioxidanten, wat de marmelade niet alleen lekker, maar ook een gezonde optie maakt voor zoete traktaties. Het maken van huisgemaakte berjamarmelade is eenvoudig en de geur verwarmt elk huishouden.