Pesto van wilde knoflook
Berenknoflook is een ingrediënt dat moeilijk te verkrijgen is buiten het seizoen. De meest efficiënte manier om het te conserveren en er het hele jaar van te genieten, is...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
120 g bärlauch
15 g zout
100 ml hoogwaardige plantaardige olie (bij voorkeur extra vergine olijfolie)
Kookinstructies
Was de knoflookbladeren grondig, droog ze en scheur ze in kleine stukjes.
Mix de olie met de overige ingrediënten in een kom met een staafmixer, of hak ze fijn met een mes.
Voeg zout toe, voeg de rest van de olie toe en meng goed door.
Doe de pesto in een potje, giet een laag olie bovenop, veeg de randen van het potje schoon met een schone doek en sluit het potje af.
Bewaar in de koelkast, waar de wilde knoflook tot het volgende seizoen goed blijft. Na elk gebruik bedekken we de pesto opnieuw met olie, zodat deze ver van de lucht blijft.
Wat u nog niet wist over dit recept Pesto van wilde knoflook
Berenklauw pesto is een smakelijke en aromatische spread die veel gerechten geweldig opvrolijkt. Het wordt gemaakt van vers berenklauwblad, olijfolie, noten (bijv. pijnboompitten), Parmezaanse kaas en citroensap. Dit gezonde en heerlijke gerecht is ideaal voor pasta, brood of als dip voor groenten. Berenklauw is rijk aan vitamines en mineralen, waardoor pesto niet alleen smakelijk maar ook voedzaam is. Het is een geweldige manier om het lenteseizoen te benutten en je smaakpapillen op een natuurlijke manier te verwennen.
Tomas Rohlena