Tomatenjam

Tomatenjam
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 120 minuten
Porties: 1

Marmelade hoeft niet alleen fruitig te zijn. Tomatenmarmelade heeft een smaak die niet veel verschilt van abrikozen, dus je kunt het gerust ook gebruiken in...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

3 kg tomaten
1,3 kg kristalsuiker
2 vanille-suikers
3 zakjes Pektogel
2 theelepels citroenzuur
150 ml rum

Kookinstructies

Tomaten snijden we in vieren en koken ze, wat ongeveer een uur duurt. Daarna passeren we ze, voegen suiker en twee vanillesuikers toe en laten we het nog een uur zachtjes koken.

Aan het einde van het koken voegen we Pektogel, citroenzuur en rum toe.

We wassen de potten met heet water, vullen ze, vegen de randen schoon en draaien ze na sluiting met schone deksels ondersteboven om af te koelen. We doen niet aan inmaken.

Wat u nog niet wist over dit recept Tomatenjam

Tomatenjam is een unieke en smakelijke natuurlijke product dat de zoetheid en zachte zuurheid van rijpe tomaten verenigt. Het is ideaal als aanvulling op kazen, vlees of op toast. De productie van deze jam omvat het koken van tomaten met suiker, citroensap en specerijen, wat een consistentie creëert die lijkt op traditionele jam. Het is populair in de gastronomie als een onconventionele lekkernij en een geweldige manier om overvloedige tomaten tijdens het seizoen te benutten. Voeg het toe aan uw culinaire experimenten en ontdek een nieuwe dimensie van smaak.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (43 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: tomaten, koken, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, glutenvrij, zoet, zomer recepten, conserven, jam, marmelades en jams

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Tomatenjam.

Reactie toevoegen