Tomatensaus met basilicum (Sugo di pomodoro al basilico)

Klassieke tomatensaus, verrijkt met basilicum, is ideaal voor verschillende Italiaanse gerechten. Uitstekende saus voor pizza en pasta. Bij...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
verse tomaten
olijfolie
verse basilicum
zout
Voor 1 kg afgewerkte tomatensaus
3 eetlepels olie
7-8 basilicumblaadjes
zout naar smaak
Kookinstructies
Tomaten spoelen we grondig af, snijden ze do de helft en halen het vruchtvlees er met een lepel uit. Basilicum hakken we in grotere stukken. We bereiden en desinfecteren de glazen en hun deksels.
Gesneden tomaten doen we in een pan, voegen een kleine hoeveelheid water toe en koken ze onder af en toe roeren in een onbedekte pan, totdat ze uit elkaar vallen.
Gekookte tomaten drukken we door een zeef of passeerzeef.
We doen de massa terug in de pan, voegen olie en zout toe en koken langzaam totdat we de gewenste consistentie bereiken. Aan het eind voegen we de gehakte basilicum toe aan de hete tomaten.
We vullen de gesteriliseerde glazen en verwerken ze bij een temperatuur van 85 °C gedurende 35 minuten.
Wat u nog niet wist over dit recept Tomatensaus met basilicum (Sugo di pomodoro al basilico)
Tomatensaus met basilicum, bekend als Sugo di pomodoro al basilico, is een fundament van de Italiaanse keuken. Deze smakelijke saus wordt bereid met verse tomaten, die samen met aromatische knoflook en verse basilicum tot een gladde saus worden gekookt. Zo ontstaat er een perfecte harmonie van smaken, die uitstekend past bij pasta, pizza of als basis voor verschillende gerechten. Dankzij de eenvoud van de bereiding is het een populaire keuze voor thuis koken en geeft het elk gerecht een unieke Italiaanse toets.