Lavendelhoud (siroop)

Lavendelhoud (siroop)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Spoelen we de takken af en doen ze in een pan met water, daarna voegen we grondig gewassen en in plakjes gesneden citroenen toe samen met kaneel. We brengen aan de kook en koken het ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g lavendel (in volle bloei)
3 citroenen
3 hele kaneelstokken
1,5-2 kg suiker
750-1000 ml water

Kookinstructies

We spoelen takken en doen ze in een pan met water. We voegen grondig gewassen en in stukken gesneden citroenen en kaneel toe. We brengen het aan de kook en koken het ongeveer 15 minuten.

We verwijderen het van de warmte en laten het 24 uur trekken. De volgende dag zeven we de aftrek, brengen we het opnieuw aan de kook en voegen we al roerend suiker toe totdat we de gewenste dikte bereiken. Heerlijke lavendelsiroop, eventueel honing, gieten we in potten, sluiten ze af met de deksels en pasteuriseren we niet verder.

Wat u nog niet wist over dit recept Lavendelhoud (siroop)

Lavendelhoning, vaak aangeduid als lavendelsiroop, is een heerlijke delicatesse die de fijne smaak van honing combineert met aromatische lavendelbloemen. Deze siroop wordt gemaakt door gedroogde lavendelbloemen in honing te macereren, wat een verfrissende en bloeiende smaak creëert. Lavendelhoning is geweldig als zoetstof in thee, op pannenkoeken of in desserts. Naast zijn uitstekende smaak heeft het ook kalmerende effecten die helpen ontspannen en de stemming verbeteren. Het is een ideale keuze voor degenen die iets origineels en gezonds willen uitproberen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.9/5 (50 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: conserven, koken, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gezond, glutenvrij, zoet, zomer recepten, kruiden, vegetarisch, conserven, veganistisch, citrus, siropen, siropen en honing

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Lavendelhoud (siroop).

Reactie toevoegen