Lavendelhoud (siroop)

Spoelen we de takken af en doen ze in een pan met water, daarna voegen we grondig gewassen en in plakjes gesneden citroenen toe samen met kaneel. We brengen aan de kook en koken het ongeveer 15 minuten.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g lavendel (in volle bloei)
3 citroenen
3 hele kaneelstokken
1,5-2 kg suiker
750-1000 ml water
Kookinstructies
We spoelen takken en doen ze in een pan met water. We voegen grondig gewassen en in stukken gesneden citroenen en kaneel toe. We brengen het aan de kook en koken het ongeveer 15 minuten.
We verwijderen het van de warmte en laten het 24 uur trekken. De volgende dag zeven we de aftrek, brengen we het opnieuw aan de kook en voegen we al roerend suiker toe totdat we de gewenste dikte bereiken. Heerlijke lavendelsiroop, eventueel honing, gieten we in potten, sluiten ze af met de deksels en pasteuriseren we niet verder.
Wat u nog niet wist over dit recept Lavendelhoud (siroop)
Lavendelhoning, vaak aangeduid als lavendelsiroop, is een heerlijke delicatesse die de fijne smaak van honing combineert met aromatische lavendelbloemen. Deze siroop wordt gemaakt door gedroogde lavendelbloemen in honing te macereren, wat een verfrissende en bloeiende smaak creëert. Lavendelhoning is geweldig als zoetstof in thee, op pannenkoeken of in desserts. Naast zijn uitstekende smaak heeft het ook kalmerende effecten die helpen ontspannen en de stemming verbeteren. Het is een ideale keuze voor degenen die iets origineels en gezonds willen uitproberen.