Bessengelei

Stelt u zich linzers koekjes voor zonder bessenjam? Wij zeker niet. Bessen zijn rijk aan pectine, dus er zijn geen geleermiddelen nodig.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
rode kruisbes
Voor 1 l kruisbes sap
1 kg kristalsuiker (900 g is ook voldoende)
Kookinstructies
Hele rode bessen, inclusief de steeltjes, koken we 25 minuten.
Daarna passen we het grondig door een dikke doek.
We meten het sap af. Voor 1 liter sap voegen we 1 kilogram kristalsuiker toe en koken we het 35 minuten op een laag vuur.
De bereide jam gieten we in potten, veeg de randen goed schoon en sluiten de potten stevig met de deksels.
De potten met de afgesloten inhoud draaien we 5 minuten ondersteboven, daarna draaien we ze weer om en laten ze afkoelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Bessengelei
Redenvrouwenjam is een uitstekende en verfrissende lekkernij die gemaakt wordt van verse rode bessen, suiker en citroensap. Het staat bekend om zijn intense smaak, die zoetheid en zuurheid combineert. Deze jam is perfect op toast, in desserts of als ingrediënt in verschillende gerechten. Rood fruit bevat veel vitamines en antioxidanten, waardoor de jam niet alleen lekker, maar ook een gezonde keuze is. Het is populair over de hele wereld en wordt in veel huishoudens bereid als traditionele lekkernij voor de winter.