Bessengelei

Bessengelei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 60 minuten
Porties: 1

Stelt u zich linzers koekjes voor zonder bessenjam? Wij zeker niet. Bessen zijn rijk aan pectine, dus er zijn geen geleermiddelen nodig.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

rode kruisbes
Voor 1 l kruisbes sap
1 kg kristalsuiker (900 g is ook voldoende)

Kookinstructies

Hele rode bessen, inclusief de steeltjes, koken we 25 minuten.

Daarna passen we het grondig door een dikke doek.

We meten het sap af. Voor 1 liter sap voegen we 1 kilogram kristalsuiker toe en koken we het 35 minuten op een laag vuur.

De bereide jam gieten we in potten, veeg de randen goed schoon en sluiten de potten stevig met de deksels.

De potten met de afgesloten inhoud draaien we 5 minuten ondersteboven, daarna draaien we ze weer om en laten ze afkoelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Bessengelei

Redenvrouwenjam is een uitstekende en verfrissende lekkernij die gemaakt wordt van verse rode bessen, suiker en citroensap. Het staat bekend om zijn intense smaak, die zoetheid en zuurheid combineert. Deze jam is perfect op toast, in desserts of als ingrediënt in verschillende gerechten. Rood fruit bevat veel vitamines en antioxidanten, waardoor de jam niet alleen lekker, maar ook een gezonde keuze is. Het is populair over de hele wereld en wordt in veel huishoudens bereid als traditionele lekkernij voor de winter.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (74 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: fruit, koken, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gezond, glutenvrij, zoet, zomer recepten, vegetarisch, conserven, veganistisch, jam, marmelades en jams

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bessengelei.

Reactie toevoegen