Pruimencompote

Pruimencompote
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 1

Als je van pruimen in taarten, cakes, broodjes of dumplings houdt, moet je zeker deze pruimencompote proberen en de zoete blauwpaars vruchten gebruiken...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

pruimen

Voor de siroop
1 l water
300 g suiker

Kookinstructies

Pruimen wassen we zorgvuldig en verwijderen de pitten. We kunnen ze ofwel heel laten, of ze in de lengte doormidden snijden.

We rangschikken de pruimen in de potten dicht tegen elkaar aan.

In de container gieten we water, voegen suiker toe en laten het koken.

We vullen de potten en gieten er vervolgens de licht afgekoelde vloeistof overheen. We vegen de randen van de potten grondig af.

We sluiten het deksel en steriliseren onmiddellijk gedurende 20 minuten bij een temperatuur van 80 °C.

Wat u nog niet wist over dit recept Pruimencompote

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: fruit, conserven, eenvoudig, snel, gewone dag, goedkoop, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, glutenvrij, herfst, vegetarisch, conserven, veganistisch, fruitconserven, pruimen, compote

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pruimencompote.

Reactie toevoegen