Paddenstoelen met groenten in zoetzure marinade

Bereid heerlijke ingelegde champignons met groenten in een zoetzure marinade, die de delicate aardse smaak van de paddenstoelen prachtig aanvult met een verfrissende hint.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Paddenstoelen
150 g wortelen
150 g peterselie
150 g uien
Inmaak
1 l water
1/3 l azijn
60 g suiker
1 theelepel zout
6 laurierblaadjes
12 hele peperkorrels
10 kruidnagels
Kookinstructies
Schoongemaakte paddenstoelen snijden we in grotere stukken, koken ze 4 minuten in water, laten ze uitlekken en laten ze drogen. Vervolgens mengen we ze met in reepjes gesneden groenten en doen ze in potten.
We maken een pekel die we koken, gieten deze daarna over de paddenstoelen in de potten en sluiten de potten met de deksels.
We steriliseren gedurende 30 minuten bij een temperatuur van 80 °C.
Wat u nog niet wist over dit recept Paddenstoelen met groenten in zoetzure marinade
Paddenstoelen met groenten in een zoetzuur beslag zijn een heerlijk gerecht dat de smaken van boschampignons met verse groenten verbindt. Deze delicate mix wordt gemarineerd in een verfrissende zoetzuur, dat het gerecht pittigheid en frisheid geeft. Ideaal als bijgerecht bij vleesgerechten of als winterdelicatesse, zijn paddenstoelen met groenten ook een geliefd onderdeel van verschillende salades en voorgerechten. De combinatie van kleurrijke groenten en aromatische paddenstoelen zal elke fijnproever verwennen.