Bessenjam van ribes en jostabessen

Bessenjam van ribes en jostabessen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Kook de hele rode bessen met steeltjes 25 minuten. Daarna mixen we ze en filteren het sap. We meten het volume, voor 1 liter sap voegen we 1 kilogram kristalsuiker toe en koken verder.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 l kruisbessensap
1 kg suiker
josta - hoeveelheid naar smaak

Kookinstructies

Kook de hele rode bessen met steeltjes 25 minuten.

Filter ze daarna.

Meet het sap, voeg 1 kg kristalsuiker toe voor elke 1 l sap en kook vervolgens 20 minuten op een laag vuur.

Voeg de gewassen jostabessen toe en kook 15 minuten op een laag vuur.

Giet in flessen, sluit ze af met een deksel, draai ze ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar ze daarna.

Wat u nog niet wist over dit recept Bessenjam van ribes en jostabessen

Frambozen-josty jam is een heerlijke delicatesse die de verfrissende smaak van zwarte bessen en zoete josty samenbrengt. De intense kleur en uitgesproken smaak verlevendigen perfect ontbijt of desserts. Deze jam is rijk aan vitaminen en antioxidanten, wat het een gezonde keuze maakt voor elk huishouden. Het valt ook op door zijn veelzijdigheid - het is perfect op brood, als bijgerecht bij kaas of als vulling voor gebak. De bereiding van frambozen-josty jam is eenvoudig en brengt vreugde in het koken thuis.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Koken
Tag: conserven, koken, slowaaks, zoet, zomer recepten, veeleisend, veeleisend, conserven, jam, marmelades en jams

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Bessenjam van ribes en jostabessen.

Reactie toevoegen