Bessenjam van ribes en jostabessen

Kook de hele rode bessen met steeltjes 25 minuten. Daarna mixen we ze en filteren het sap. We meten het volume, voor 1 liter sap voegen we 1 kilogram kristalsuiker toe en koken verder.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 l kruisbessensap
1 kg suiker
josta - hoeveelheid naar smaak
Kookinstructies
Kook de hele rode bessen met steeltjes 25 minuten.
Filter ze daarna.
Meet het sap, voeg 1 kg kristalsuiker toe voor elke 1 l sap en kook vervolgens 20 minuten op een laag vuur.
Voeg de gewassen jostabessen toe en kook 15 minuten op een laag vuur.
Giet in flessen, sluit ze af met een deksel, draai ze ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar ze daarna.
Wat u nog niet wist over dit recept Bessenjam van ribes en jostabessen
Frambozen-josty jam is een heerlijke delicatesse die de verfrissende smaak van zwarte bessen en zoete josty samenbrengt. De intense kleur en uitgesproken smaak verlevendigen perfect ontbijt of desserts. Deze jam is rijk aan vitaminen en antioxidanten, wat het een gezonde keuze maakt voor elk huishouden. Het valt ook op door zijn veelzijdigheid - het is perfect op brood, als bijgerecht bij kaas of als vulling voor gebak. De bereiding van frambozen-josty jam is eenvoudig en brengt vreugde in het koken thuis.