Groentemix niet alleen voor soepen

Alle gewassen groenten malen we met behulp van een vleesmolen. Meng het gemalen mengsel goed in een ruime kom met zout en laat het 24 uur in koelere omstandigheden staan.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
5 kg schoongemaakte rauwe groenten
de grootste verhouding is wortel
selderij
peterselie
Groenten (tot 5 kg)
knolselderij
prei
uien
knoflook
pastinaak
peterselieblad
selderijblad
verse paprika's
tomaten
1 kg zout
Kookinstructies
Alle schoongemaakte groenten malen we met een vleesmolen. Het gemalen mengsel mengen we grondig met zout in een grote kom en laten het 24 uur in de kou rusten.
Het mengsel gieten we in potjes, waarbij we proberen zoveel mogelijk lucht eruit te duwen, het goed aanstampen en stevig af te sluiten met de deksels. Zo bereid mengsel blijft tot het voorjaar houdbaar als we het op een koele plek bewaren.
Het mengsel heeft een sterkere zoute smaak, daarom ben ik meestal voorzichtig met zout bij het op smaak brengen van sauzen en soepen. Gewoonlijk zijn 1-2 eetlepels voldoende voor een complete maaltijd of 2 liter soep.
Wat u nog niet wist over dit recept Groentemix niet alleen voor soepen
Groentemix niet alleen voor soepen is een geweldige basis voor iedereen die zijn gerechten wil verrijken met voedzame ingrediënten. Deze kleurrijke combinatie van groenten, zoals wortel, peterselie, bleekselderij en prei, voegt smaak en voeding toe aan zowel soepen als stoofschotels. Door de snelle bereiding en het eenvoudige gebruik is het een ideale keuze voor drukke koks. Bereid heerlijke en gezonde recepten met deze mix en geniet van de perfecte smaak op je bord!